niedziela, 26 czerwca 2011

Kuchnia pełna niespodzianek - zupa krem z cukinii z brukselką

Dzięki temu, że Kasia jest wegetarianką często jemy warzywne dania :) Poniżej zamieszczam przepis na pyszną zupę krem z cukinii z brukselką mniam :)

- 2 małe cukinie (kroimy w większa kostkę, jeśli jest to młoda cukinia nie obieramy jej ze skórki, jeśli stara trzeba obrać)
- świeża brukselka lub paczka mrożonej
- warzywna kostka rosołowa
- szczypta bazylii
Do gotującego się buliony wrzucamy cukinie, brukselkę oraz bazylię całość gotujemy do momentu, aż warzywa zmiękną tj. około 20min. Po ugotowaniu lekko ostudzamy. Całość blenderujemy/ miksujemy do jednolitej konsystencji. Można podawać z groszkiem ptyśowym lub z grzankami z chleba tostowego.
Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz ;)
Osoby Anonimowe prosimy o podpisanie się imieniem ;)