Po słodkościach przyszedł czas na coś pożywnego i lekkiego. Boczniak po wegańsku to mój osobisty przepis. Połączenie ulubionej cebuli i pora z wyjątkowym smakiem curry z boczniakiem w roli głównej.
Składniki:
- 3 średnie cebule
- 2 pory - białe części
- 250gram boczniaków
- kostka bulionu warzywnego albo 0,5 litra wywaru warzywnego
- curry
- sól
- pieprz
- olej
- ryż

Przygotowanie:
Cebulę i por kroimy w pół-talarki, a boczniaka na mniejsze kawałki. Przygotowujemy 0,5 litra bulionu warzywnego. Na oleju zeszklić cebulę, dodać por i boczniaka. Przyprawić sporą ilością curry oraz solą i pieprzem do smaku. Całość smażymy, aż por zmięknie, następnie zalewamy bulionem i dusimy pod pokrywką na małym ogniu około 20minut. Podjemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za komentarz ;)
Osoby Anonimowe prosimy o podpisanie się imieniem ;)